Húsvét.hu

Húsvéti ajándékötletek

Óhatatlanul a karácsony sorsára jut húsvét ünnepe is: már most is az ajándékok körül forog jóformán minden, és az összes családtag várja, hogy neki is hozzon valamit a nyuszi. Ha belegondolunk, nem is annyira alaptalanul. Otthonunk tavaszi díszben pompázik, kiegészítők garmadája áll rendelkezésünkre, hogy húsvéti hangulatot varázsoljunk a lakásba - akkor miért épp szeretteinket felejtsük el a nagy húsvéti készülődésben?

A jól bevált tojás

foto
A legtöbb esetben persze megteszi valami apró-cseprő kedvesség is, amit nyugodtan előállíthatunk saját kezűleg is. Ez lehet akár egy szépen kifestett, személyre szóló húsvéti tojás is, mely az ünnepek elmúltával is szépen mutat egy kis kosárban vagy a polcon.

Tavaszi virágkompozíciók

foto
Szintén mutatós és nem túl bonyolult húsvéti ajándék valamilyen virágkompozíció készítése. Hogy tartós legyen, ajánlatos száraz virágból készíteni, és kiegészíteni mindenféle apró húsvéti "kellékkel", például csibe- vagy nyuszi figurákkal

Kizöldülő tojásfejek

Igazán különleges húsvéti ajándék, ha az előző két módszert kombináljuk, és a tojásba illesztünk virágokat. Először ki kell fújni a tojásokat, majd pengével óvatosan levágni a héj felső részét. Ezután fessük ki a tojást, és végül helyezzük bele a kis szárazvirág-csokrot.

Földet is tehetünk a lefejezett tojásokba, és fűmagot szórva bele néhány nap múlva "kihajtanak" a tojásaink. Fontos, hogy állandóan nedvesen tartsuk a földet, és biztosítsunk elég napfényt a kis fűszálaknak. Ha már elég hosszú a fű, kedvünkre alakíthatjuk a tojás frizuráját. Az egész családot is be lehet vonni a húsvéti fűültetésbe: mindenkinek kinevezünk egy tojást, saját arcát ráfestjük a héjára, és a "hajat" is hozzá igazítjuk.
foto
Bookmark this website: Add this page to Mister Wong Blinklist Blogmemes del.icio.us Digg Google Furl Netscape PlugIM Reddit Slashdot Squidoo StumbleUpon Technorati Yahoo My Web Backflip BlinkBits BlogMarks BuddyMarks CiteUlike Diigo Dzone FeedMarker Feed Me Links Give a Link Gravee Hyperlinkomatic Igooi Kinja Lilisto Linkagogo Linkroll Look Later Magnolia Maple Mesfavs Netvouz Newsvine Raw Sugar Rojo Scuttle Segnalo Shadows Simpy Spurl tagtooga Tailrank Unalog Wink Wists Zurpyb