Húsvét.hu

Újjászületés

Kell hozzá a tavaszi napéjegyenlőség!

Minden, amit jótékonyan konzervált a tél, keljen új életre, rügyezzenek a fák, tüzeljenek a kutyák, bújjon ki a Földből a jácint; kacagjon a levegőben a Nyitnikék, győzze le újra a nappal az éjszakát, hogy hosszú álmunkból felébredjünk végre.

Kell hozzá telihold!

Mert látnunk kell kedvesünk arcát, mielőtt megcsókoljuk éjszaka a margitszigeti padon, mert holdfény nélkül nincs szerelem, új élet, remény, mert a sötétséget az éjszakából is száműzni kell.

És kell a hétvége, a megnyugvás, a pihenőnap!

Egy pillanatnyi szünet, egy mély sóhaj, egy csendes lélegzetvétel. Félbe kell hagyni a monoton robotot, le kell tenni a szerszámot. Kell egy szabad perc arra, hogy leüljünk a rügyező fák alatt, hogy felnézzünk a teliholdra, hogy megcsókoljuk kedvesünket.
Húsvét: meg kell várnunk hozzá a tavasz beköszöntét, majd az első teliholdat, s ha ezt követően a hétvége is eljő, ünnepelhetünk. Ha csak Krisztus feltámadásáról lenne szó, bizonyára meg lenne írva a nap, hisz a születés sem kevésbé misztikus, mégsem burkolózik a Karácsony  ilyen hármas szabályrendszerbe. Ám nem (csak) Krisztusról van szó! Ez a mi feltámadásunk, a mi újjászületésünk!
Amihez kell a tavasz, kell a telihold, és kell a percnyi megállás!

<< Vissza

Bookmark this website: Add this page to Mister Wong Blinklist Blogmemes del.icio.us Digg Google Furl Netscape PlugIM Reddit Slashdot Squidoo StumbleUpon Technorati Yahoo My Web Backflip BlinkBits BlogMarks BuddyMarks CiteUlike Diigo Dzone FeedMarker Feed Me Links Give a Link Gravee Hyperlinkomatic Igooi Kinja Lilisto Linkagogo Linkroll Look Later Magnolia Maple Mesfavs Netvouz Newsvine Raw Sugar Rojo Scuttle Segnalo Shadows Simpy Spurl tagtooga Tailrank Unalog Wink Wists Zurpyb