Húsvét.hu

Húsvéti tojásfestés

foto
A húsvét igazi díszei a hímes tojások. Készíthetjük otthon is, sajátmagunk és gyermekeink szórakoztatására, az ünnep hangulatának fokozására, s persze van, aki ezt professzionális szinten űzi, már-már az élete része. A hímes tojások iránti érdeklődésem, még kiskoromban ragadt rám, mikor a kőszegdoroszlói rokonoktól ajándékba kaptam a hímeseket. Az ország nyugati részén egy kis faluban Újkéren élek a családommal, három gyermek édesanyja vagyok. A helyi óvodában óvónőként dolgozom. A család méhészetéből bőven rendelkezésre áll a méhviasz, a viaszírásos technika legfontosabb alapanyaga. Hosszú út során sajátítottam el ezt a technikát.  Az idő múltával az ősi motívumok megőrzését figyelembe véve, a viaszírásos technikát a áttört liba, emu, és strucctojáson is kipróbáltam..." írja Tóthné Joó Veronika, aki mindazt, amit erről a témáról tud, és az évek során alkotott, ezen az oldalon megosztja mindenkivel. Gyönyörű mintákat, sok-sok ismeretet és rengeteg szép képet köszönhetünk ennek a honlapnak, mindenkinek érdemes megnéznie.

A Monoriné Rohlik Erzsébet A varázserejű hímes tojás (Neutron 1990) című könyve alapján készült oldalon a hímes tojások mintáinak rendszerével ismerkedhetünk meg.

A Sulineten oktató jelleggel találunk sok hasznos gyakorlati tudnivalót, ötletet a tojásfestéshez, mielőtt hozzáfognánk, érdemes ide látogatni.

Tojásfestés természetes anyagokkal a témája az itt található oldalnak, a környezettudatos tojásfestők mindenképpen tekintsék át.

A tojásfestés egyik legszebb technikájával az írókázással is megismerkedhetünk, lépésről-lépésre elsajátíthatjuk ezt a tudományt. Ugyanez a témája és ugyancsak részletes és szemléletes módon ismertet meg az írókázással ez az oldal.

Többféle tojásfestési módozatot mutat be egyszerűen és követhetően ez az oldal, amelynek a legalján, a „képek" feliratra kattintva gazdag galéria tárul elénk a legkülönfélébb módon díszített tojások - egyenként kinagyítható - képeivel.

A Tyúkanyó.hu oldalon a tojásfestéshez is, de tulajdonképpen a húsvéthoz minden tekintetben találunk sok hasznos gyakorlati ötletet, s még húsvéti verseket is.

Rendhagyó, cseppet sem hagyományos, ám annál szebb és dekoratívabb húsvéti tojásdíszítést mutat be a Kreatív Café, ahol az elkészült művek között még „dinótojások" is találhatók.

Nagy Ágnes blogjában különféle minták, technikák mellett sok természetes tojásfesték ötletet és egy igazi különlegességet, a húsvéti tojásruha elkészítését is megismerhetjük.
Bookmark this website: Add this page to Mister Wong Blinklist Blogmemes del.icio.us Digg Google Furl Netscape PlugIM Reddit Slashdot Squidoo StumbleUpon Technorati Yahoo My Web Backflip BlinkBits BlogMarks BuddyMarks CiteUlike Diigo Dzone FeedMarker Feed Me Links Give a Link Gravee Hyperlinkomatic Igooi Kinja Lilisto Linkagogo Linkroll Look Later Magnolia Maple Mesfavs Netvouz Newsvine Raw Sugar Rojo Scuttle Segnalo Shadows Simpy Spurl tagtooga Tailrank Unalog Wink Wists Zurpyb