Húsvét.hu

Nyuszi a lakásban

foto
Jó, ha tudjuk: a kedves húsvéti állatka nagyon sok fejfájást okozhat az embernek, ha a kelleténél tovább marad a lakásban. Akinek tehát nem engedik meg a körülményei, hogy örökbe fogadja a nyuszit, gondoskodjon róla, hogy legyen kinek továbbajándékozni az ünnep után.

Lehetőleg ne az erdő szélen hagyjuk magára: az alig párhetes, önellátáshoz nem szokott kisnyulak így halálra vannak ítélve. Inkább olyan helyre adjuk, ahol biztosak lehetünk benne, hogy gondozzák az állatot.

Ha mégis úgy döntünk, hogy belevágunk a nyúltartásba, legjobb, ha szabad ég alatt tartjuk, és elkülönítünk neki egy sarkot a kertben. Kis zugában gond nélkül elvan, de vigyázni kell, hogy ne egyen túl sok füvet, mert attól felfúvódik. A tenyésztőknek kifejlesztett nyúltáp tökéletesen megteszi, esetleg színesíthetjük étrendjét répával, karalábé- vagy káposztalevelekkel, kukoricadarával.

Friss vizet naponta igényel, és fontos, hogy legyen valami fedett kuckója is, ahol el tud rejtőzni a tűző nap vagy az eső elől. Természetesen a gazdira várnak olyan kellemetlen feladatok is, mint az ól tisztán tartása: a nyulak szapora emésztése bizony bőven gondoskodik takarítanivalóról.

Ha annyira szívünköz nőtt a nyuszi, hogy a lakásba is be akarjuk ereszteni, legjobb, ha előtte állatorvos is megvizsgálja, hogy nem hordoz-e betegségeket.

Nyúltartással kapcsolatos további információk: www.torpenyul.hu
Bookmark this website: Add this page to Mister Wong Blinklist Blogmemes del.icio.us Digg Google Furl Netscape PlugIM Reddit Slashdot Squidoo StumbleUpon Technorati Yahoo My Web Backflip BlinkBits BlogMarks BuddyMarks CiteUlike Diigo Dzone FeedMarker Feed Me Links Give a Link Gravee Hyperlinkomatic Igooi Kinja Lilisto Linkagogo Linkroll Look Later Magnolia Maple Mesfavs Netvouz Newsvine Raw Sugar Rojo Scuttle Segnalo Shadows Simpy Spurl tagtooga Tailrank Unalog Wink Wists Zurpyb