Húsvét.hu

Nyúli Húsvét Kulturális Találkozó

foto

Nomen est omen - a Nyúl községben immár rendszeresen megrendezett húsvéti programsorozat az egyik legnívósabb, legátgondoltabb húsvéti rendezvény. Hogy mi minden lesz itt az ünnepnapok alatt, arról legjobb a Nyul.hu a címen tájékozódni.

A helyszínről, Nyúl községről talán annyit, hogy Győrtől 10 km-re délre, a 82-es főút mentén, a Pannonhalmi-dombság domboldalain és védett völgyében helyezkedik el. A település csodálatos természeti környezettel büszkélkedhet. Itt található Európa legnagyobb eső vájta homokkő szurdokvölgye, hegyi nevén "Szurdik". Az ezeréves szőlő- és borkultúrának köszönhetően patinás "likpincék" teszik hangulatossá a nyúli hegyeket. A csodás levegő és természeti kincsek felejthetetlen élményt nyújtanak a természet szerelmeseinek. Az épített örökségek képviselője a település gyönyörű barokk templom, melyet Mária Terézia építetett újjá a 18. században. Terveit Fellner Jakab készítette, freskói Dorffmeister István alkotásai. A hegy lábánál egy hatalmas gesztenyefa oltalmában álló Mária a gyermekkel szobor talapzatán az 1701-es évszám olvasható. A Szent Donát kápolna a "hegyben" épült. 1710-ben a vértanú püspök emlékére, akit a szőlők és a szőlőgazdák védőszentjeként tisztelnek.

Bookmark this website: Add this page to Mister Wong Blinklist Blogmemes del.icio.us Digg Google Furl Netscape PlugIM Reddit Slashdot Squidoo StumbleUpon Technorati Yahoo My Web Backflip BlinkBits BlogMarks BuddyMarks CiteUlike Diigo Dzone FeedMarker Feed Me Links Give a Link Gravee Hyperlinkomatic Igooi Kinja Lilisto Linkagogo Linkroll Look Later Magnolia Maple Mesfavs Netvouz Newsvine Raw Sugar Rojo Scuttle Segnalo Shadows Simpy Spurl tagtooga Tailrank Unalog Wink Wists Zurpyb