Húsvét.hu

Kókuszos keksz

foto
Hozzávalók 35 darabhoz:

2 tojás
15 dkg porcukor
8 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál finomliszt
8 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, s a megolvasztott vajat belecsurgatjuk. A kókuszreszeléket lisztbe forgatjuk, s a masszához öntjük. Az apróra vágott csokoládét is beletesszük. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kupacokba púpozzuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük. A papírról még forrón vesszük le.

Csokoládés hullám

foto
Hozzávalók 40 darabhoz:

16 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál vaníliás cukor
18 dkg finomliszt

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaóport beledolgozzuk. A masszát (csillagcsöves) habzsákba töltjük, és kizsírozott tepsibe 6-8 cm hosszú hullámokat teszünk. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon kb.10 percig sütjük.

Mandulás szelet

foto
Hozzávalók 12 szelethez:
  • 10dkg mandula
  • 10dkg dió
  • 10dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 17dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A mandulát, a diót megdaráljuk, a csokoládét megreszeljük. A tojások fehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A sárgáját egy másik edényben a maradék cukorral habosra keverjük. Beleöntjük a mandulát, diót, csokoládét, vaníliás cukrot, sütőport, a rumot, a tejet, végül a felvert habot. A püspökkenyérformát vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit kisebb hőfokon tűpróbáig sütjük /kb. 50-60 perc /. Formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral hintjük meg.

Lúdlábtorta

foto
Hozzávalók a tésztához:
  • 3 tojás
  • 3evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál finomliszt
 
A töltelékhez:
  • 40dkg meggybefőtt

A krémhez:    
  • 3dl tej
  • 4dkg főzhető csokoládé ízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 20dkg vaj
  • 10dkg étcsokoládé

A bevonáshoz:
  • 20dkg étcsokoládé

Elkészítés :
A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A két masszát összekeverjük, közben a kakaós lisztet apránként hozzáöntjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, s egy 24 cm átmérőjű tortaforma segítségével  kört rajzolunk a papírra. A masszát rákenjük, s közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük /18-20 perc a sütés ideje /. A papírt még melegen levesszük, s a tortaformát ráhelyezve kijavítjuk a formát. Sült oldalával felfelé fordítva a formába helyezzük.

A meggybefőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A pudingot az utasításnak megfelelően megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, s a csokoládépudingot apránként hozzákeverjük. A fölolvasztott csokoládét a krémbe csorgatjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. A meggyet körben rárakjuk, s a megmaradt krémet rákenjük.

Hűtőszekrényben legalább 2 órát hűtjük. Ezután a tetejét és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha megdermedt, fél meggyszemekkel díszítjük.

Foszlós kalács

foto
Hozzávalók 12 szelethez:
  • 3.5- 4dl tej
  • 1 kockacukor
  • 3dkg élesztő
  • 50dkg sima liszt
  • 10dkg vaj
  • 5dkg cukor
  • 2+1 tojás sárgája
  • 5dkgmazsola
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, az élesztőt, s meleg helyen megkelesztjük. A lisztbe beleöntjük a kovászt, és galuska lágyságú tésztát készítünk. Konyharuhával letakarjuk s kétszeresére kelesztjük. A maradék langyos tejbe beletesszük a sót, a cukrot, és 2 tojás sárgáját. Apránként a liszthez adjuk, majd kétszerre, háromszorra hozzáadjuk az 5dkg felolvasztott vajat, s jól kidolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta hólyagos. A tetejét megszórjuk liszttel és megint hagyjuk kelni. Ha ismét a kétszerese, kiborítjuk egy lisztezett deszkára, és beledolgozzuk a mazsolát /előzőleg langyos vízben áztatjuk /. Háromfelé osztjuk, majd hengerré formáljuk, és a részeket összefonjuk. Vajjal kikent formába tesszük, és letakarva langyos helyen addig kelesztjük, míg el nem éri a forma tetejét. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40- 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Bookmark this website: Add this page to Mister Wong Blinklist Blogmemes del.icio.us Digg Google Furl Netscape PlugIM Reddit Slashdot Squidoo StumbleUpon Technorati Yahoo My Web Backflip BlinkBits BlogMarks BuddyMarks CiteUlike Diigo Dzone FeedMarker Feed Me Links Give a Link Gravee Hyperlinkomatic Igooi Kinja Lilisto Linkagogo Linkroll Look Later Magnolia Maple Mesfavs Netvouz Newsvine Raw Sugar Rojo Scuttle Segnalo Shadows Simpy Spurl tagtooga Tailrank Unalog Wink Wists Zurpyb